This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Strategy Consultant

ReferenceP25872
OrganisationThe Boston Consulting Group
LocationAmsterdam
Salary / RateUitstekende arbeidsvoorwaarden

Organisation

The Boston Consulting Group is in 1963 opgericht door Bruce Henderson en breidde zich vanuit de VS snel uit naar Azië en Europa en bestaat nu uit 60 kantoren in 37 landen, waar circa 3000 consultants werken. In Nederland vestigde BCG zich in 1993 en is inmiddels uitgegroeid tot een kantoor met ongeveer 145 consultants.

BCG is wereldwijd leider op het gebied van Strategy Consulting en heeft de term als het ware uitgevonden. Het bedrijf is de snelst groeiende strategie consultant in Nederland. Ground breaking oplossingen, impact en gepassioneerde professionals verklaren het succes van de onderneming.

Ground breaking solutions
BCG staat bekend om haar ‘ground breaking solutions’: consultants zoeken niet naar het toepassen van een industry standard op hun specifieke klant, maar ontwikkelen unieke, klantspecifieke oplossingen. Hierbij hanteren zij een creatieve, niet-standaard manier van werken.

Deze inzichten leiden tot waardecreatie en concurrentievoordeel in de business van klanten en de economie als geheel. Zij worden vervolgens vertaald naar concepten. De afgelopen veertig jaar zijn concepten zoals de BCG Matrix, Time Based Competition en The Experience Curve essentiële begrippen geworden in het vak bedrijfskunde en in de praktijk van strategisch management en consulting.

Impact
BCG levert transformationele verandering en helpt bedrijven om deze impact te realiseren door betrokkenheid tot voorbij het ‘point of no return’. Men levert geen papieren tijgers af maar zorgt dat de organisatie die vaardigheden ontwikkelt om de impact uiteindelijke ook te realiseren.

Gepassioneerde professionals
Bij BCG werken mensen met sterk uiteenlopende profielen, maar allemaal met uitzonderlijke kwaliteiten, in een dynamische en energieke omgeving. Het werk is spannend en uitdagend en er is veel te leren. Mensen krijgen veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden zich individueel te ontwikkelen

Assignment

Consultants vormen de kern van de projectteams. Ze werken nauw samen met de klant om samen het probleem in kaart te brengen en te analyseren. De voornaamste uitdaging van de consultant is om - op basis van kwantitatieve analyses - innovatieve, resultaatgerichte strategieën te ontwikkelen.
De taken van een consultant binnen een projectteam zijn divers:
•    Structureren van het probleem;
•    Maken van kwantitatieve analyses;
•    Afnemen van interviews;
•    Managen van de relatie met de klant.
Consultants kunnen na twee tot drie jaar doorgroeien naar projectleider.

Profile

De kwaliteit van de mensen bepaalt de kwaliteit van het werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij BCG altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als men aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van men dan het vorige. Zo wordt men voorbereid op de uitdagingen die een strategisch consultant te wachten staan:
•    Werken met de juiste analysemethoden;
•    De individuele rol ten opzichte van het team;
•    In toenemende mate verantwoordelijkheid nemen.

BCG kent informele en formele leermomenten. De informele momenten vinden plaats tijdens de projecten en bij de begeleiding die aangeboden wordt. De meer formele leermomenten bestaan onder andere uit trainingen, evaluaties en de mogelijkheid tot het volgen van een MBA in het buitenland.

Randvoorwaarden:
•    Academische opleiding;
•    Maximaal acht jaar werkervaring;
•    Een goed analytisch vermogen;
•    Gestructureerd en logisch denken;
•    Anderen kunnen inspireren;
•    Leiderschapskwaliteiten


Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn