CFO de CEO van de toekomst?

28 september 2016

CFO de CEO van de toekomst?

Is de CFO de ideale CEO van de toekomst? Het heeft er alle schijn van.

U heeft waarschijnlijk al enkele artikelen gelezen over hoe de rollen van de CIO en de CFO steeds meer met elkaar vervlochten raken door de snel voortschrijdende automatisering en de toenemende eisen aan de informatievoorziening.

Een andere trend die al jaren speelt zijn de sterk toegenomen eisen die aan de financiële executives en professionals worden gesteld op het gebied van communicatie. De huidige financial wordt geacht een Business Partner te zijn. Toegevoegde waarde te leveren, steeds meer vooruit kijkend en niet alleen historisch en vastleggend te zijn. Niet langer is Finance sec een stafafdeling, steeds meer staat zij midden in de organisatie. Daarbij horen ook verbeterde communicatieve vaardigheden.

Met enige regelmaat zien wij binnen onze executive search en interim praktijk CFO's de stap maken naar de CEO positie. Logisch ook waarschijnlijk. Veel organisaties zijn steeds meer data gedreven. Ook, of juist, commercie is steeds meer data gedreven. In de analyse van data blinken vele CFO's uit. Ook kennen ze de branche vaak al en detail, want al jaren wordt branche ervaring bij searches belangrijk gevonden.

Nu ook de communicatieve vaardigheden van de CFO op een hoger plan komen, staat niets CFO's nog in de weg de CEO van de toekomst te worden!


Michiel Sintnicolaas
Managing Partner

+31 (0)20 4421128
Stuur uw vraag
Volg Bridgewell op LinkedIn