IT Auditor

UtrechtGoede arbeidsvoorwaardenReference: 16135601 november 2011

Organisation

NS verzorgt voor ruim 1,1 miljoen klanten in Nederland dagelijks de treinreis via 4.800 ritten over een drukbereden spoor. NS verzorgt aanvullende diensten, waaronder busvervoer, in de reisketen van deur-tot-deur. Het bedrijf beheert 380 stations en ontwikkelt samen met diverse partners de grote knooppunten van openbaar vervoer tot dynamische stadsportalen. Ruim 230.000 mensen doen dagelijks een aankoop in één van de winkels en horecagelegenheden. Samen met partners in Duitsland, België en Frankrijk vervoert NS klanten ook naar belangrijke Europese bestemmingen. NS-dochter Abellio (voorheen NedRailways) verzorgt bus- en railvervoer in Groot- Brittannië, Duitsland en Tsjechië en vervoert elke dag bijna 650.000 trein- en/of busreizigers. Het hoofdkantoor van NS is gevestigd in Nederland (Utrecht). De ambities van NS reiken verder dan onze landsgrenzen. Als veelzijdige dienstverlener wil zij een belangrijke speler zijn op de Europese markt. Tegelijkertijd is de NS geen onderneming die alleen maar commerciële doelstellingen najaagt. Zij staat midden in de maatschappij en is zich bewust van haar maatschappelijke functie. De betrokkenheid bij onze producten en diensten is enorm groot, ook buiten de eigen organisatie.

Assignment

Corporate Audit behoort tot de concernstaven van NS Groep NV. Zij ondersteunen en faciliteren de NS directie en de bedrijfsonderdelen. Ze geven vorm aan het bedrijfsbeleid en vertalen dit naar concrete doelstellingen voor de rest van de organisatie. Ongeveer 300 professionals werken met elkaar en met de verschillende bedrijfsonderdelen aan het realiseren van de gezamenlijke missie van NS: reizigers veilig, op tijd en comfortabel vervoeren via aantrekkelijke stations. Corporate Audit voert IT- en operational audits uit. De audits zijn gericht op de beheersing van de operationele processen en grote projecten binnen NS. Corporate Audit bestaat uit 18 medewerkers. Corporate Audit is in 2009 IIA gecertificeerd en streeft naar constante kwaliteitsverbetering.

De functie IT-auditor maakt deel uit van de afdeling Corporate Audit. Deze afdeling behoort tot de concernstaven van NS Groep NV. Zij ondersteunen en faciliteren de NS directie en de bedrijfsonderdelen. Ze geven vorm aan het bedrijfsbeleid en vertalen dit naar concrete doelstellingen voor de rest van de organisatie. Ongeveer 300 professionals werken met elkaar en met de verschillende bedrijfsonderdelen aan het realiseren van de gezamenlijke missie van NS: reizigers veilig, op tijd en comfortabel vervoeren via aantrekkelijke stations. Corporate Audit voert IT- en operational audits. De audits zijn gericht op de beheersing van de operationele processen en grote projecten binnen NS. Corporate Audit bestaat uit 18 medewerkers. Corporate Audit is in 2009 IIA gecertificeerd en streeft naar constante kwaliteitsverbetering.

 •    Als IT-auditor bekleed je een veelzijdige en zelfstandige positie, waarbij je kennis maakt met verschillende onderdelen van NS. Je ziet een veelheid aan verschillende bedrijfstypologieën en ICT-omgevingen. In overleg met de NS directie en de bedrijfsonderdelen voer je IT-audits uit. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de aanpak van IT-audits en je bent sparringpartner voor de interne klanten.

•    Als IT-auditor onderzoek je hoe NS omgaat met ICT in de breedste zin van het woord en adviseer je het management over verbeterpunten.

Profile

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar 2 IT-auditors: een IT-auditor met focus op techniek en een IT-auditor die meer organisatorisch gericht is.

Onderstaand staan de functie-eisen voor de 2 vacatures afzonderlijk uitgewerkt.

IT-auditor (focus op techniek):

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur informatiekunde of informatica) en hebt een afgeronde post-doctorale IT-audit opleiding. CISSP en/of CISM certificering is een pre. Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring als auditor bij een Big-4 kantoor of in een vergelijkbare omgeving. Je hebt een grondige kennis van en ervaring met technische auditobjecten, in het bijzonder ERP-omgevingen (SAP), Windows besturingssystemen en Oracle databases. Daarnaast beschikt je over kennis van processen en producten op het gebied van informatiebeveiliging, information security en uitbesteding van ICT-diensten. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ICT en IT-audit. Je hebt ervaring in het zelfstandig uitvoeren van audits en weet ze tot een goede afronding te brengen. Je denkt oplossingsgericht en bent in staat praktisch toepasbare aanbevelingen te formuleren. Je hebt flair, een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit en weet op natuurlijke wijze met de interne klanten om te gaan.

IT-auditor (focus op organisatie):

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur informatiekunde of bedrijfskunde) en hebt een afgeronde post-doctorale IT-audit opleiding. Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring, waarvan een aantal jaren als IT-auditor bij voorkeur in een grotere organisatie. Je hebt een grondige kennis van en aantoonbare ervaring met project/programmamanagement, quality assurance tijdens projecten en projectaudits bij ICT gerelateerde projecten en veranderingstrajecten. Daarnaast heb je een brede kennis van andere ICT-objecten zoals IT-governance en shared service centers. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent overtuigend in je presentatie, ook op directieniveau. Met je scherpe conceptueel denkvermogen en je helikopterblik ben je in staat om een toekomstgerichte visie rondom audits neer te zetten.

Contact

The shortlist of this vacancy has already been presented. However, it is still possible to respond. If you are interested in this vacancy, we kindly request you to send your application through “Apply”. Please add the following reference number to your application: 161356.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn