+31 (0)20 4421128
Bel

Deze financiële vacature is onlangs door Bridgewell ingevuld.
Bekijk hier een overzicht van onze actuele financiële vacatures.

Senior Financial Controller

ReferentieP12344
OrganisatieSNS Bank
LocatieAmsterdam
Salaris / TariefOp aanvraag beschikbaar

Organisatie

SNS Bank

SNS Bank hoort bij de top 5 van Nederlandse banken. De geschiedenis van SNS Bank gaat terug tot 1817. In dat jaar werd de eerste Nederlandse spaarbank opgericht. Sparen was toen vooral een middel om de zelfredzaamheid van Nederlanders te bevorderen. Die zelfredzaamheid staat ook nu nog centraal bij SNS Bank.

Bij SNS Bank kunnen particuliere én zakelijke klanten terecht voor een compleet aanbod van producten op het gebied van hypotheken, sparen, beleggen, betalen, lenen en verzekeringen, met een focus op hypotheken en producten voor vermogensopbouw. Met zo'n 3.300 medewerkers bedient zij klanten via circa 150 kantoren, het onafhankelijke intermediair, internet en de telefoon. Haar uitgangspunt is dat iedere klant net als in een winkel eenvoudig toegang wil tot een breed aanbod van producten, regelmatig verrast wil worden en vooral service wil krijgen van een prima kwaliteit. SNS Bank wil het regelen van financiële zaken makkelijk, laagdrempelig en klantvriendelijk maken. Zo kan het ook.

SNS Financial Markets

SNS Financial Markets (SFM) is een onderdeel van SNS Bank. Met circa 50 werknemers is er sprake van een collegiale en informele werksfeer. SFM speelt een belangrijke rol bij het invullen van de financieringsbehoefte van de SNS Bank en SNS REAAL. Om de verkoop van hypotheken mogelijk te maken is een actieve rol SNS Bank op internationale geld- en kapitaalmarkten noodzakelijk. De laatste jaren heeft SNS Bank steeds een beroep moeten doen op de geld- en kapitaalmarkt om in haar financieringsbehoefte (ultimo 2007 € 40,1 miljard voor SNS Bank) te voorzien.


De afdeling Controlling en Riskmanagement

De afdeling Controlling en Riskmanagement (10 werknemers) heeft een belangrijke taak binnen SFM en is primair verantwoordelijk voor de juiste verantwoording van de balans- en resultatenrekening van diverse onderdelen van SNS REAAL. Er is een intensieve samenwerking met de front office voor de dagelijkse tradingrapportages.

Functie

In deze positie krijgt u vanaf dag één de nodige verantwoordelijkheid. U bent samen met uw collega’s specifiek verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van een twintigtal vennootschappen (balanstotaal € 15,9 miljard) waarin de securitisatietransacties van SNS Bank zijn ondergebracht. U zorgt, samen met (junior) collega’s, voor een tijdige en betrouwbare verwerking en verslaggeving van de treasury activiteiten van SNS Bank en SNS REAAL. U stelt investor reports op en sluit zelfstandig de financiële administratie van de portefeuilles met financiële instrumenten (voornamelijk funding en derivaten) af. U voert analyses en aanvullende controles uit. Tevens levert u een bijdrage aan de kwantitatieve en kwalitatieve toelichting van de resultaten.

Daarnaast bent u eindverantwoordelijk voor een fundingprogramma en neemt u deel aan interessante projecten die spelen binnen SFM en SNS Bank.

Profiel

• HBO/ WO werk- en denkniveau
• Inzicht in het voeren van een financiële administratie
• Kennis van de IFRS verslaggevingsregels
• Uitgebreide kennis van MS Excel en MS Access
• Werkervaring bij een financiële dienstverlener is een pre
• Goede communicatieve vaardigheden
• Zowel een zelfstandige werker, als een teamplayer
• Resultaatgerichtheid
• Een nauwkeurige werkstijl
• Analytisch vermogen.


Contact

Deze vacature is zeer recent ingevuld. Reageren is niet meer mogelijk.

Volg ons op LinkedIn