Portfolio Controller Nieuwe rol in uitdagende omgeving

Business Transformation
Trade
Referentie: 11826BrabantEuro 80.000 - 90.000

Organisatie

Onze klant is een organisatie die midden in de samenleving staat. Zij staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Een maatschappelijke rol die zij ook in tijden van snelle verandering blijft waarmaken. Nu en in de toekomst.

 

Functie

 Samen met de portfoliomanager zet jij een goed portfolio management op. Aangezien dit nog in ontwikkeling is, lever je hier grote bijdrage aan. Je stelt een portfolio plan op, zorgt voor een overall business case en brengt afhankelijkheden tussen projecten in kaart. Je adviseert bij afwijkingen of verschuivingen binnen of tussen projecten, challenged project business cases en je fungeert als het bedrijfseconomisch geweten van de portfolio manager. Daarnaast richt je een goede benefit tracking in, zorg je voor de inhoudelijke bijdrage aan de maandelijkse portfoliomanagement rapportage en voor het verbeteren van rapportages en de administratie. Vanzelfsprekend zorg je ondersteund door Financial Control voor actuele overzichten in realisatie en LE van uitgaven en baten. 

 

Profiel

Gezien de senioriteit van deze functie, is een afgeronde hbo/wo-opleiding richting bedrijfskunde of bedrijfseconomie vereist voor een goede invulling van deze functie. Daarnaast heb je ±5 jaar werkervaring als Business Controller waarvan meerdere jaren in portfolio en project control en kennis van project- en programmasturing. Ervaring met ICT-projecten is een pré.

Je persoonlijkheid is wellicht nog belangrijker: je weet collega's goed te challengen en bent scherp en analytisch. Je communiceert in deze functie op verschillende niveaus en met verschillende personen, je kunt je communicatiestijl hier effectief op aanpassen. Consequenties voor de langere termijn inzichtelijk krijgen én adviserend om tafel zitten met opdrachtgevers en projectleiders zijn jou niet vreemd. Je beschikt over een interne drive om zaken aan te pakken en waar nodig op de juiste wijze te interveniëren.

Geplaatst op: 18 juni 2020

Contact

Indien u in deze vacature geïnteresseerd bent nodigen wij u uit direct te solliciteren via de knop “Solliciteer” o.v.v. het referentienummer ( 11826 ). Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met de onderstaande consultant.

Paul van VlietManaging Partner

volg ons op linkedinReferentie: 11826
+31 (0)20 4421128
Stuur uw vraag
Volg Bridgewell op LinkedIn