Deze financiële vacature is onlangs door Bridgewell ingevuld.
Bekijk hier een overzicht van onze actuele financiële vacatures.

Business Controller

ReferentieP165397
OrganisatieImport- en handelsorganisatie
LocatieAmsterdam
Salaris / TariefEuro 70.000 - 80.000

Organisatie

Import- en groothandelsorganisatie actief in consumentenproducten. Ambitieuze groeidoelstellingen door autonome groei in combinatie met buy-and-build strategie. De organisatie verkeert in een veranderingsproces. De nadruk verschuift van een reactieve marktbewerking naar een proactieve commerciële, klantgerichte marktbewerking. Deze verandering gecombineerd met een ‘Buy and Build’ strategie moet in de komende 5 jaar tot substantiële groei binnen Nederland en (West-) Europa leiden. De focus komt nadrukkelijker te liggen op de resultaten van de organisatie en de Business Controller zal hier een actieve bijdrage aan gaan leveren om zo een omslag naar een meer bedrijfsmatigere aansturing van de organisatie te realiseren. Vooral het verschaffen van inzicht door middel uitmuntende  management rapportages gaat hierin een essentiële rol spelen om juiste beslissingen te kunnen nemen.

Functie

De Business Controller is primair verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden:    

 • Beheersing van de financiële processen (administratieve organisatie)
 • Financiële en operationele verslaglegging (o.a. de jaarrekening) 
 • Aansturen van de binnendienst en de grootboekadministratie 
 • Begeleiden en opstellen van jaar- en meerjarenplan
 • Begroting 
 • Management rapportages
 • Ontwikkelen en toepassen van marge- en rendementsanalyses
 • Ontwikkelen en implementeren KPI’s
 • Financieel onderbouwen van diverse business cases en projecten 
 • Optimaliseren en/of mogelijk vervangen (financiële) systemen 
 • Effectief beheren werkkapitaal
 • Debiteurenbeheer       

 

Daarnaast is de Business Controller binnen de organisatie de ICT en HR verantwoordelijke en heeft hij/zij een gezonde interesse voor Business Development. 

Profiel

De kandidaat heeft zeer goed ontwikkelde 'business sense' en heeft een Financiële of Economische Universitaire of HBO opleiding afgerond. Je hebt een aantal jaren relevante ervaring als business controller. Ervaring binnen een FMCG/groothandelsorganisatie is een voordeel (maar geen must). Gezien de relatief kleine omvang van de organisatie, is achtergrond en ervaring in het midden- en kleinbedrijf (MKB) een pre: ervaring met zelfstandig en hands-on werken is daarom ook een must.

Je bent is in staat zelfstandig te werken en hebt een multidisciplinaire kijk op de onderneming. Daarbij heb je een onafhankelijke geest en uitstekend analytisch en organisatorisch vermogen. Tevens is sociale vaardigheid van groot belang. Je bent in staat op niveau mee te denken in commerciële cases en maakt makkelijk de vertaling naar finance maken en andersom. Ervaring met HR, ICT, Business Development en Acquisities alsmede een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift zijn een enorme pre.


Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

Deze vacature is zeer recent ingevuld. Reageren is niet meer mogelijk.

+31 (0)20 4421128
Stuur uw vraag
Volg Bridgewell op LinkedIn