This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Specialist Externe Verslaggeving

ReferenceP 75824
OrganisationMn Services
LocationRijswijk
Salary / RateMarktconform

Organisation

Mn Services is een onafhankelijke organisatie, actief in de uitvoering van pensioenen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Met 745 medewerkers verzorgt Mn Services de pensioenadministratie van meer dan een miljoen Nederlanders en beheert de organisatie een vermogen van ruim 60 miljard euro voor een groeiend aantal opdrachtgevers.
 
Daarnaast voert het bedrijf de pensioenadministratie uit voor ruim 1,1 miljoen mensen en meer dan 36.000 werkgevers. Hiermee is het bedrijf een van de meest toonaangevende Europese concerns op het gebied van vermogensbeheer en pensioenadministratie.
 
Mn Services biedt een breed dienstenpakket aan op het gebied van pensioenuitvoering, verzekeringen, werknemersregelingen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Klanten kunnen kiezen voor een totaalpakket, maar ook voor één enkel product.
 
Mn Services vindt vernieuwing belangrijk en besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van medewerkers en processen. Dankzij bijvoorbeeld geavanceerde administratiesystemen beschikt Mn Services over de meest recente gegevens. Dit komt de prestaties en duidelijkheid voor klanten ten goede.
 
Bij Mn Services staat het belang van de klant altijd voorop. Want alleen met hart voor het vak zijn de beste resultaten te behalen.

Assignment

De functie valt rechtstreeks onder de Manager Accounting en Reporting.
In deze (zelfstandige) positie krijgt u vanaf dag één direct de nodige verantwoordelijkheid. U bent er samen met uw collega’s, zowel binnen als buiten Finance, specifiek verantwoordelijk voor dat de kwaliteit van de financiële verslaglegging aan de hoogst mogelijke standaarden voldoet. U benut uw analytisch talent om te ondersteunen bij het samenstelproces en de rapportages zodat die opdrachtgevers optimaal inzicht bieden, zowel periodiek (jaarverslagen) als ad hoc (managementrapportages). Uiteraard ziet u scherp toe op werkbeschrijvingen, boekingsgangen en de cijfermatige juistheid van de aangeleverde informatie. U neemt regelmatig deel aan afdelingsoverstijgende projecten en bouwt een netwerk op van in- en externe stakeholders. Bovendien bent u ‘financial sparringpartner’ van de teamleiders binnen Accounting en Reporting en opdrachtgevers. U voert (de regie over) complexe review trajecten uit van de rapportages. Bovendien coacht u financieel administratieve medewerkers op inhoudelijk gebied en verankert u ‘best practices’ op alle niveaus in de organisatie. U zorgt, samen met uw collega’s, voor een tijdige en betrouwbare verwerking en verslaggeving van de activiteiten van Mn Services. U voert, gevraagd en ongevraagd, analyses en aanvullende controles uit en rapporteert hierover aan de manager A&R.
Naast het voldoen aan onderstaande criteria is het van belang dat de kandidaat voor deze positie goed in staat is zich in te leven in de organisatie, de informatie behoeftes en processen & procedures. Vanuit uw rol draagt u zorg voor interne kaders en richtlijnen waaraan rapportages dienen te voldoen. U ondersteunt afdelingen bij de implementatie daarvan. U bent vanuit Finance het gezicht en ambassadeur en vervult de voortrekkersrol om te komen tot een competence center op gebied van accounting en reporting voor de hele organisatie. Het zich kunnen inleven in mensen en afdelingen en hun beleving van alle ontwikkelingen binnen de organisatie is hierbij van groot belang. Naast relevante kennis en ervaring wordt hierdoor van de Specialist Externe Verslaggeving verwacht dat hij/zij nauwe betrokkenheid toont bij de afdelingen.
 

Profile

 • Afgeronde academische opleiding, bij voorkeur aangevuld
  met een (bijna) afgeronde RA studie
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een "Big 4".
 • Ervaring opgedaan bij een financiële instelling is ook relevant
 • Kennis van financiële processen bij verzekeraars en vermogensbeheerders is een pre
 • In staat om op alle niveaus binnen de organisatie te communiceren
 • Gedreven en organisatie sensitief
 • Flexibele instelling
 • Liefde voor het vak Financial Accounting
 • Goed kunnen denken in processen
 • In staat om het expertisecentrum op de kaart te zetten.
 • In staat om complexe inzichten op zowel laag als hoog corporate niveau over te dragen

 


Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn