This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Risk Controller Vermogensbeheer - Senior/Medior/Junior

ReferenceP 78936
OrganisationMn Services
LocationRijswijk
Salary / RatePositie Afhankelijk

Organisation

Mn Services is een onafhankelijke organisatie, actief in de uitvoering van pensioenen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Met 745 medewerkers verzorgt Mn Services de pensioenadministratie van meer dan een miljoen Nederlanders en beheert de organisatie een vermogen van ruim 60 miljard euro voor een groeiend aantal opdrachtgevers.

Daarnaast voert het bedrijf de pensioenadministratie uit voor ruim 1,1 miljoen mensen en meer dan 36.000 werkgevers. Hiermee is het bedrijf een van de meest toonaangevende Europese concerns op het gebied van vermogensbeheer en pensioenadministratie.

Assignment

De afdeling maakt onderdeel uit van Risk management Fiduciairy Management en is verantwoordelijk voor de bewaking van de kwantitatieve en kwalitatieve beleggingsrisico’s. Risk Control heeft hierbij een toezichthoudende en signalerende rol richting Asset Managers, Compliance Committee en Directeur Vermogensbeheer. De toegevoegde waarde hiervan is bescherming tegen ongewenste risico’s en het bijdragen aan een stabiel rendement ten opzichte van de benchmark.

Als Senior Risk Officer maakt u deel uit van een klein team dat ten doel heeft de afdeling verder uit te bouwen. Risk Control is onder andere verantwoordelijk voor:

Compliance monitoring: het toetsen van de naleving van de bestaande guidelines en bijdragen tot de ontwikkeling en implementatie van nieuwe guidelines (Dealer Limits, Position Limits, Portfolio Limits en Benchmark Limits).

Risicometing: opmaak en verder ontwikkelen van diverse risicorapportages inzake Market Risk (Value at Risk, Tracking Error, Winst & Verlies en Fee rapportage) en Credit Risk (Counterparty Risk). Gezien het brede scala aan beleggingen en beleggingsinstrumenten (Aandelen, Obligaties, Private Equity, Commodities, Hedge Funds, Onroerend Goed, Inflatie Dekkende Contracten en Valutahedge) maakt Mn Services gebruik van een variëteit aan statistische modellen. Hiertoe zijn geavanceerde applicaties beschikbaar.

Overige beleggingsinhoudelijke aspecten: onderhouden derivatenhandboek, aanhaken bij eventuele waarderingsissues, proces analyses/controles (onder meer voor de Interne Controle) en allerhande projecten.
De positie – Risk Controller

U bent een kwantitatief en analytisch ijzersterke Risk Controller die complexe procesomgevingen integraal kan overzien. U hebt een scherp oog voor  risico’s, kunt eventuele knelpunten vroegtijdig signaleren en denkt altijd in oplossingen. Bovendien bent u een overtuigende communicator die mensen prikkelt en meekrijgt door op het juiste moment de juiste vragen te stellen, waarbij u enthousiasme, tact en  overtuigingskracht combineert. In eerdere functies binnen de financiële sector (bij voorkeur in control, valuation, operations of mandate compliance) heeft u hands-on ervaring opgedaan met het opstellen van modellen en het analyseren van complexe datastromen. U onderneemt daarnaast actie bij overschrijdingen. Hierbij treedt u op als sparring partner van Asset Managers en Broker.

Profile

  • HBO+ werk- en denkniveau (economische, econometrische, wiskundige of bedrijfskundige oriëntatie)
  • Eén (Junior) tot tien jaar (Senior) relevante werkervaring
  • Actuele kennis van financiële instrumenten en waarderingen
  • Affiniteit met IT is een must, ervaring met Risk Management systemen een groot pre
  • Opstellen nieuwe beleggingsinstrumenten en derivaten en correcte risicometing opstellen
  • Ervaring met het definiëren en implementeren van complexe limieten

Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn