This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Medewerker Risk Analytics & Reporting

ReferenceP169754
OrganisationMn Services
LocationDen Haag
Salary / RateMarktconform

Organisation

Mn Services faciliteert aansprekende organisaties op het gebied van pensioenuitvoering, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Haar 1000 medewerkers verzorgen de pensioenadministratie van bijna 2 miljoen Nederlanders; de klanten van haar opdrachtgevers. Bovendien beheert Mn Services een vermogen van circa 70 miljard euro. Steeds meer organisaties kiezen voor haar dienstverlening vanwege haar betrokkenheid, integriteit en focus op innovatie. Mn Services stelt zich op als een partner van haar opdrachtgevers. Die gedachte is niet alleen vertaald naar een integraal dienstenpakket, maar ook naar keuzevrijheid en heldere communicatie. Mn Services is een bedrijf in beweging. Onlangs hebben ze weer een aantal nieuwe opdrachtgevers mogen begroeten. Dat brengt uiteraard enorme uitdagingen met zich mee. Heb jij de drive en ambitie om met haar mee te groeien?

Kiezen voor Mn Services betekent kiezen voor inhoudelijke betrokkenheid, voor de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en voor een dynamische werkomgeving. Prima arbeidsvoorwaarden – inclusief royale opleidingsmogelijkheden, sportfaciliteiten en collega’s met een passie voor haar diensten – zijn een integraal onderdeel van haar aanbod. Omdat zij ondernemerschap stimuleert, heb je prima kansen om je professionele horizon te verbreden. Bovendien streven wij naar een optimale work/life balance van al haar medewerkers. Mn Services is één van de CRF TOP werkgevers 2009/2010/2011 winnaar van de European Pensions Awards.

Assignment

In deze aantrekkelijke functie binnen de afdeling Risk Management – verantwoordelijk voor de integrale risk management strategie van Mn Services – stel je bedrijfskritische risicorapportages samen. Uitdagend, want je richt je zowel op Market Risk als Operational Risk en zet vol in op optimalisering van de diverse rapporten en meetinstrumenten. Je analyseert de risico’s op periodieke basis en benut jouw kennis van financiële instrumenten en waarderingsmethodieken om inzichten naar goed onderbouwde rapportages te vertalen. Een van de interessante aspecten van deze functie is dat je regelmatig in aanraking komt met aanverwante disciplines. Zo stel je in samenwerking met Investment Risk Management product- en cliëntrapportages op . Maar je hebt ook een belangrijke rol bij de introductie en implementatie van risicometingen voor nieuwe beleggingsproducten, waarbij gewerkt wordt met een variëteit aan statistische modellen die (deels) binnen het Modelling en Data Analysis team zijn ontwikkeld. Is sprake van nieuwe standaarden op het gebied van risicorapportages, dan overleg je met IT en Operations, zodat de aanpassingen snel en slagvaardig worden doorgevoerd. Bovendien word je uitgedaagd om procesverbeteringen te initiëren en zie je erop toe dat we conform de richtlijnen van opdrachtgevers en De Nederlandsche Bank opereren. Deze functie biedt, kortom, een perfecte mix van ‘vaste’ werkzaamheden en projectmatige afwisseling.

Profile

Je bent een enthousiaste reporting professional met analytische kwaliteiten en actuele kennis van financiële instrumenten en waarderingsmethoden. In eerdere functie(s) in een vergelijkbare setting (denk aan  risk management rollen bij vermogensbeheerders, verzekeraars of banken) heb je bewezen dat je een goed ontwikkeld ‘risico instinct’ hebt. Je kunt prima overweg met Word en Excel en hebt duidelijke affiniteit met IT. Als je al ervaring hebt opgedaan met moderne risk management systemen, dan is dat uiteraard een absolute pre. Dat geldt ook voor kennis van Solvency II en DNB richtlijnen. Wat je verder met je meebrengt:

  • HBO of WO achtergrond (Economische of bedrijfskundige oriëntatie)
  • Communicatief ijzersterk, ook in het Engels
  • Gezond risicobewustzijn, zelfstandig, proactief en overtuigend

 


Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn