Internal Controls Manager

Internal Controls Manager
BrabantReference: 1188513 october 2021

Organisation

Onze relatie is een internationaal actieve en succesvolle speler in een zeer dynamische FMCG markt. Zij beschikt over meerdere productie locaties in Europa en daar buiten. 

Assignment

Als Internal Controls Manager ben je werkzaam op het hoofdkantoor  binnen de afdeling Global Finance. Je werkt dagelijks nauw onder andere samen met, en rapporteert aan, de Head of Finance.      

Vanwege het succes en de internationale groei  is de functie van Internal Controls Manager gecreëerd. Het betreft een zelfstandige functie waarbij je Internal Control naar een hoger niveau tilt.    

Je draagt bij aan het continu optimaliseren van financiële processen, met name ook in het licht van de geplande implementatie van SAP (S/4 Hana). Het eerste jaar zal je 100% van je tijd hieraan besteed worden.    

Als Internal Controls Manager heb je een zelfstandige functie waarin je samenwerkt met alle lagen van de organisatie. Het is dan ook essentieel om interne relaties goed te onderhouden en genoeg draagvlak te creëren bij je collega’s. Je bent goed in staat om binnen een team te werken. Je bent sterk in de combinatie van IT en processen en ervaring met SAP is een belangrijke pré.  

De rol van Internal Controls Manager kent, naast vele (internationale) projecten, een aantal belangrijke hoofdonderwerpen:    

Segregation of Duties;    

Zeker het eerste jaar is dit door de komende implementatie van SAP het voornaamste onderdeel van je werkzaamheden. Zaken als toegangsautorisatie, functiescheiding en standaardisatie van rollen zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Maar ook daarna blijf je verantwoordelijk voor het up to date houden hiervan. Door de groei en recente overnames verandert deze authorisatiematrix met grote regelmaat.    

Internal Control framework;    

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verder opzetten, uitbouwen en professionaliseren van het Internal Control Framework. In het systeem BWise(of een ander systeem) zorg je voor het continu optimaliseren van het framework voor de Internal control. Daarnaast review je de door de business uitgevoerde controls.  

Profile

  • Afgeronde (bedrijfs)economische opleiding op academisch niveau, bij voorkeur aangevuld met een RA opleiding;
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring binnen een groot accountantskantoor en/of Internal Audit team;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de FMCG branche of met food/beverage productie;
  • Ervaring met SAP is een belangrijke pré;
  • Ervaring met BWise is een belangrijke pré;
  • Voldoende senioriteit om op inhoud te kunnen overtuigen en sturen;
  • ‘Self starter’ en goede communicator op alle niveaus in een organisatie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste;
  • Ervaring in het werken in multifunctionele teams.

Contact

If you are interested in this vacancy, we kindly request you to send your application through “Apply”. Please add the following reference number to your application: 11885. If you would like to receive additional information or have any questions, please contact the consultant mentioned below.

Paul van VlietManaging Partner

follow us on linkedinReference: 11885
+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn