+31 (0)20 4421128

This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Financial Controller

ReferenceSOO11300
OrganisationVan Dijk
LocationKampen
Salary / RateEuro 70.000

Organisation

Van Dijk Educatie Beheer BV (VDE) is gespecialiseerd in de distributie van (digitale) leermiddelen.

VDE bedient de markt via vier businessunits: VO (de Voortgezet Onderwijs markt), Studystore (de MBO, HBO en WO markt), Van Dijk Zakelijk (abonnementen en trainingen in de zakelijke markt) en Van Dijk Innovatie. De business units opereren in een zeer competitieve en snel veranderende (digitale) omgeving. Naast de meer traditionele B2B benadering en belevering van scholen in de VO markt, richt Studystore zich met name op de student en distributie via het web. VDE distribueert en ontwikkelt naast folio steeds meer digitale leermiddelen en financiële diensten als onderdeel van een full service propositie aan leerinstellingen en studenten. Daarnaast zijn er ambities in de e-learning markt voor professionals & bedrijven en om internationaal de vleugels uit te slaan. 

Assignment

 • Het opstellen van de (geconsolideerde) maandelijkse financiële rapportage: P&L, Balans, Cashflow en de financiële prognoses (forecast en meerjarenplanning), in samenwerking met de BU controllers en het opstellen en analyseren van andere management informatie/ KPI – rapportages inclusief kwalitatieve analyses.
 • Het ondersteunen en adviseren van budgethouders voor de Group afdelingen bij budgettering en het interpreteren van de actuals.
 • Het mede beheren en kunnen beoordelen van het werkkapitaal, liquiditeit(prognose), taxes en de financiering van de organisatie en het fungeren als contactpersoon voor de banken (compliance) i.s.m. de corporate finance manager (CFM).
 • Back up voor de Group controller en Corporate Finance Manager.
 • Pro actief verbeter- en efficiencyvoorstellen doen voor de afdeling Finance en voor de organisatie als geheel.
 • De administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) beschrijven, bewaken, optimaliseren en verankeren in de organisatie alsmede up to date houden van het accounting manual.
 • Deelnemen in en het uitvoeren van (business)projecten en acquisities teneinde de finance discipline te vertegenwoordigen zodat vereisten en mogelijkheden in projecten zijn verankerd.
 • Avtiebe bijdrage in waarderingsvraagstukken, voorstellen omtrent leaseconstructies, het voldoen aan het wettelijk kader (verslaggeving, Wft, fraude etc.) en doorrekening van (strategische) business cases inclusief adequate verslaggevingstechnische verwerking in de financiële administratie (Dutch GAAP en mogelijk IFRS).
 • Het optreden als contactpersoon voor de controlerende accountants en verzekeraar in samenwerking met de CFM.
 • Een bijdrage leveren aan het afdelingsbeleid (o.a. MTO) en het jaarlijkse afdelingsplan.
 • Meedenken over het organisatiebeleid op (strategisch), tactisch en operationeel niveau. Het aanleveren van managementinformatie en adviezen aan de leidinggevende met betrekking tot het financieel-economische beleid.

Je rapporteert als Financial Controller direct aan de Group Controller.

Profile

Om succesvol te zijn in de positie van Financial Controller, is het belangrijk om leergierig, ambitieus en ondernemend (‘outgoing’) te zijn. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en signaleer jij kansen met behulp van jouw sterke analytische vermogen. Hierdoor zullen er ook goede doorgroei mogelijkheden voor je ontstaan.

 • In bezit van een afgeronde RA-opleiding, of in afrondende fase met de studie;
 • Minimaal 7 jaar relevante ervaring in een financiële/controlling rol in het bedrijfsleven of een accountantskantoor (combinatie is een pré);
 • Goede kennis van externe verslaggeving en affiniteit met complexe financiële vraagstukken;
 • Sterke procesaffiniteit (bij voorkeur opgedaan in een logistieke omgeving) en ervaring met veranderingstrajecten in proces, organisatie en ICT om bedrijfseconomische analyses te kunnen uitvoeren en te adviseren over de administratieve organisatie en interne controle;
 • Affiniteit met en kennis van automatisering (incl. Excel) is nodig voor het bewerken en analyseren van financiële gegevens en om te adviseren over automatiseringstoepassingen;
 • Ruime kennis van geautomatiseerde financiële systemen;
 • Communicatief vaardig en analytisch sterk;
 • Ondernemerschap, pro activiteit en initiatief nemend alsmede overtuigingskracht, vasthoudendheid en visie zijn van belang.

De rol is afwisselend en de omgeving complex. Kortom een inhoudelijke uitdaging in een veranderende omgeving.


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore. If you would like to receive additional information or have any questions, please contact the consultant mentioned below.

Sonja OlthoffManager

sonja.olthoff@bridgewell.nl
+31 (0)20 442 112 8

follow us on linkedinReference: SOO11300
Follow us on LinkedIn