+31 (0)20 4421128

This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Controller

ReferenceROR11309
OrganisationHogeschool Rotterdam
LocationRotterdam
Salary / RateEuro 55.000 - 65.000

Organisation

Hogeschool Rotterdam is een dynamische kennisonderneming voor hoger beroepsonderwijs. Negentig opleidingen, verspreid over diverse locaties in de stad, in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

Ruim 35.000 studenten en zo'n 3.000 medewerkers werken er aan hun carrière. Kenmerkend is de manier waarop: ze bieden praktijkgericht, doordacht en flexibel onderwijs dankzij het Rotterdams Onderwijs Model. Dus praat men over echte, vernieuwende projecten waarin studenten en medewerkers een belangrijke rol spelen. Wat ze voor die rol nodig hebben, leert Hogeschool Rotterdam ze: een deskundige kijk op zaken, een forse dosis lef en een resultaatgerichte aanpak.

Hogeschool Rotterdam is ambitieus en wil de beste hogeschool van de Randstad zijn. Vanuit de ondersteunende diensten van de hogeschool willen ze zo goed mogelijk aansluiten op deze ambitie. Op dit moment is de Hogeschool Rotterdam op zoek naar een ervaren controller met een gezonde dosis lef om de afdeling Control te versterken.

Assignment

De afdeling Control is verantwoordelijk voor de begroting, jaarrekening en rapportages en adviseert hierover aan het College van Bestuur en het management. Hogeschool Rotterdam bevindt zich in een groot veranderingsproces. Er worden hoge eisen gesteld aan de onderwijskwaliteit en tegelijkertijd moet er een efficiencyslag worden gemaakt. Kwaliteitsverbetering en kostenbesparing gaan dus hand in hand. Control wil een bijdrage leveren aan dit veranderingsproces.

De afdeling is onderdeel van de Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control (AIC). Onder deze dienst vallen nog vier andere afdelingen: Student Service Center, Personeel Service Center, Financiën Service Center en Informatievoorziening.

Als Controller heb je uiteenlopende verantwoordelijkheden:

 • Vaststellen, controleren en analyseren van de maandcijfers;
 • Maken van periodieke rapportages;
 • Planning & Control-cyclus werkzaamheden;
 • Opstellen van middellange termijnplanning en jaarprognose;
 • Ontwikkelen van kengetallen;
 • Meewerken om processen/de administratieve organisatie te verbeteren.

Daarnaast ben je in je advisering een stevige gesprekspartner voor het College van Bestuur en het Management van decentrale accounts, bied je ondersteuning bij het opstellen van business cases en richt je je op het verbeteren van processen. Ook neem je deel aan projecten en beantwoord je financiële vragen van instituten en andere diensten.

Profile

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een opleiding in de richting van        Bedrijfseconomie/Accountancy;
 • Je beschikt over 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie of binnen een Big 4 organisatie en bent toe aan een tweede stap in je carrière;
 • Naast je vakinhoudelijke kwaliteiten breng je een ondernemende, zelfstandige en enthousiaste persoonlijkheid met je mee;
 • Je durft kritisch te zijn, leert graag bij en bent niet bang om verbetervoorstellen te doen;
 • In veranderende omgevingen weet je je snel aan te passen;
 • Sterke analytische competenties weet je te combineren met goede sociale vaardigheden en je weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken;
 • Overzicht houden en toch oog voor details kunnen hebben.

Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

Follow us on LinkedIn