This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Controller MIS

ReferenceP 75796
OrganisationMn Services
LocationRijswijk
Salary / RateMarkt Conform

Organisation

Mn Services is een onafhankelijke organisatie, actief in de uitvoering van pensioenen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Met 745 medewerkers verzorgt Mn Services de pensioenadministratie van meer dan een miljoen Nederlanders en beheert de organisatie een vermogen van ruim 60 miljard euro voor een groeiend aantal opdrachtgevers.
 
Daarnaast voert het bedrijf de pensioenadministratie uit voor ruim 1,1 miljoen mensen en meer dan 36.000 werkgevers. Hiermee is het bedrijf een van de meest toonaangevende Europese concerns op het gebied van vermogensbeheer en pensioenadministratie.
 
Mn Services biedt een breed dienstenpakket aan op het gebied van pensioenuitvoering, verzekeringen, werknemersregelingen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Klanten kunnen kiezen voor een totaalpakket, maar ook voor één enkel product.
 
Mn Services vindt vernieuwing belangrijk en besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van medewerkers en processen. Dankzij bijvoorbeeld geavanceerde administratiesystemen beschikt Mn Services over de meest recente gegevens. Dit komt de prestaties en duidelijkheid voor klanten ten goede.

Assignment

De Controller MIS is verantwoordelijk voor het functioneel opzetten, inrichten en beheren van een datawarehouse waar verschillende informatiebronnen worden samengevoegd leidende tot verbeterde informatievoorziening bedrijfsbreed. De leverancier en pakketselectie dient nog plaatsvinden en de technische uitvoering van het opzetten van het datawarehouse en implementeren van Business Intelligence tools zal grotendeels worden uitgevoerd door een externe IT specialist.

De voornaamste taken van de Controller MIS zijn:

• Gezamenlijke oplossingsrichting bepalen en vaststellen
• Pakketselectie uitvoeren
• Implementatie van het gekozen pakket
• Overdracht naar interne organisatie

Een belangrijke taak is de informatiebehoefte te inventariseren. Deze informatiebehoefte dient vervolgens vertaald te worden naar brondata en verschillende views en queries, leidende tot verschillende rapportages ten behoeve van de diverse gebruikers. De verschillende rapportages zijn onder andere Management rapportages, budgettering, activity based costing en verschillende ad hoc rapportages voor met name de controllers, management, RvB, RvC en het Audit Committee.

Andere taken zijn onder andere, in willekeurige volgorde, het verder doorontwikkelen van de informatievoorziening ten behoeve van de verschillende interne klanten, invoering van Activity Based Costing en het verder uitbouwen van Business Control.

Het is voorzien dat na de succesvolle implementatie van het datawarehouse deze laatste activiteiten een grotere rol zullen krijgen in de dagelijkse tijdsbesteding van de Controller MIS.

Profile

Naast het voldoen aan onderstaande criteria is het van belang dat de kandidaat voor deze positie goed in staat is zich in te leven in de organisatie, de informatie behoeftes en processen & procedures. Het zich kunnen inleven in mensen en hun beleving van alle ontwikkelingen binnen de organisatie is hierbij van groot belang. Naast relevante kennis en ervaring wordt hierdoor van de Controller MIS verwacht dat hij/zij nauwe betrokkenheid toont bij de afdelingen
Een overzicht van de belangrijkste criteria betreffende de geschikte kandidaat

  • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO/WO niveau
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van en ervaring met datawarehousing en business intelligence tools; CODA is een pre
  • Goed kunnen denken in processes
  • Ervaring met de ontwikkeling van financiële prognose modellen en consolidaties is een pre
  • Teamplayer met een positief kritische instelling
  • Proactief en initiatiefrijk
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als in geschrift. In staat om op alle niveaus binnen de organisatie te communiceren
  • Gedreven en organisatie sensitief
  • Flexibele instelling

Deel deze vacature met jouw netwerk


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore.

+31 (0)20 4421128
E-mail your question
Follow Bridgewell on LinkedIn