+31 (0)20 4421128

This finance vacancy is already filled by Bridgewell.
Click here here for our actual finance vacancies.

Controller Faciliteiten en Informatietechnologie

ReferencePVV11266
OrganisationHogeschool Rotterdam
LocationRotterdam
Salary / RateEuro 60.000 - 74.000

Organisation

Hogeschool Rotterdam is een dynamische kennisonderneming voor hoger beroepsonderwijs. Negentig opleidingen, verspreid over diverse locaties in de stad, in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

Ruim 35.000 studenten en zo'n 3.000 medewerkers werken er aan hun carrière. Kenmerkend is de manier waarop: ze bieden praktijkgericht, doordacht en flexibel onderwijs dankzij het Rotterdams Onderwijs Model. Dus praat men over echte, vernieuwende projecten waarin studenten en medewerkers een belangrijke rol spelen. Wat ze voor die rol nodig hebben, leert Hogeschool Rotterdam ze: een deskundige kijk op zaken, een forse dosis lef en een resultaatgerichte aanpak.

Hogeschool Rotterdam is ambitieus en wil de beste hogeschool van de Randstad zijn. Vanuit de ondersteunende diensten van de hogeschool willen ze zo goed mogelijk aansluiten op deze ambitie. Op dit moment is de Hogeschool Rotterdam op zoek naar een ervaren controller met een gezonde dosis lef om de afdeling Control te versterken. Het gaat om een Controller Faciliteiten en Informatietechnologie (FIT).

Assignment

De afdeling Control is verantwoordelijk voor de begroting, jaarrekening en rapportages en adviseert hierover aan het College van Bestuur en het management. Hogeschool Rotterdam bevindt zich in een groot veranderingsproces. Er worden hoge eisen gesteld aan de onderwijskwaliteit en tegelijkertijd moet er een efficiencyslag worden gemaakt. Kwaliteitsverbetering en kostenbesparing gaan dus hand in hand. Control wil een bijdrage leveren aan dit veranderingsproces.

De afdeling is onderdeel van de Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control (AIC). Onder deze dienst vallen nog vier andere afdelingen: Student Service Center, Personeel Service Center, Financiën Service Center en Informatievoorziening.

Je ondersteunt de dienst FIT en bent lid van het MT. Dit betekent dat je voor deze dienst werkt en daar ook een groot deel van de tijd zit. Wekelijks ben je ook bij de afdeling Control voor vakinhoudelijk overleg. Hiërarchisch rapporteer je aan de Manager Control binnen de Dienst AIC.

De dienst FIT kent de volgende afdelingen: Vastgoed en Huisvesting, Facility Operations, Beheer en Exploitatie IT, Beleid, Ontwikkeling en Implementatie en Hospitality Services. Inkoop en Contract Management, Integrale Veiligheid en de functie van controller zijn staffuncties binnen FIT. Je werkt nauw samen met het MT van de dienst FIT.

Als Controller heb je uiteenlopende verantwoordelijkheden. Tot je takenpakket kun je bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden rekenen:
•    Vaststellen, controleren en analyseren van de maandcijfers;
•    Maken van periodieke rapportages;
•    Planning & Control-cyclus werkzaamheden;
•    Opstellen van middellange termijnplanning en jaarprognose;
•    Ontwikkelen van kengetallen;
•    Meewerken om processen/de administratieve organisatie te verbeteren.

Daarnaast geef je advies aan het management FIT, bied je ondersteuning bij het opstellen van business cases en richt je je op het verbeteren van processen. Ook neem je deel aan projecten en beantwoord je financiële vragen. De komende jaren wil de hogeschool grote bouwprojecten tot een goed einde brengen. Als controller werk je hieraan mee en zorg je er mede voor dat het proces “in control” is.

Profile

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een opleiding in de richting van Bedrijfseconomie/Accountancy op zak;
  • Je beschikt over ruime (zo’n 5 jaar) en relevante werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Naast je vakinhoudelijke kwaliteiten breng je een ondernemende, zelfstandige en enthousiaste persoonlijkheid met je mee;
  • Je durft kritisch te zijn, leert graag bij en bent niet bang om verbetervoorstellen te doen;
  • In veranderende omgevingen weet je je snel aan te passen;
  • Jouw analytische competenties weet je te combineren met goede sociale vaardigheden en je weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken;
  • Overzicht en details kunnen afwisselen;
  • Je beschikt over voldoende stevigheid en bent een goede business partner binnen de dienst FIT, zonder je onafhankelijkheid te verliezen.

Ervaring op het gebied van huisvesting en IT strekt tot aanbeveling.

Optimisme, daadkracht, scherpzinnigheid, samenwerking, vakkundigheid vormen de kernwaarden binnen de diensten van de hogeschool. Als nieuwe medewerker sta je achter onze kernwaarden.


Contact

This vacancy is already filled by Bridgewell. It is not possible to respond anymore. If you would like to receive additional information or have any questions, please contact the consultant mentioned below.

Paul van VlietManaging Partner

paul.vanvliet@bridgewell.nl
+31 (0)20 442 112 8

follow us on linkedinReference: PVV11266
Follow us on LinkedIn